top of page

Diensten

Service & Onderhoud 

euro index meting.jpeg

Onderhoud aan je  CV ketel verkleint de kans op  vervelende storingen en problemen met garantie. Ook kan een  gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging tijd opgespoord worden.

Minder kans op storingen of verlopen garanties. Besparing op energie door efficiënte werking.  De fabrikant schrijft voor hoe vaak een ketel onderhouden moet worden. Dit kan wisselen van elk jaar tot elke 2 of 3 jaar. Zo'n voorschrift van de fabrikant kan een beperkende voorwaarde zijn voor de garantie op de cv-ketel.

Wij onderhouden vrijwel alle merken toestellen.

icon-cv-ketel-storing-onderhoud-drechtsteden_edited.jpg

Storingen

Een cv-ketel storing is zeer vervelend. Er komt geen warm water meer uit de kraan en de verwarming wordt niet meer warm. Een cv-ketel storing betekent niet gelijk dat u een nieuwe ketel hoeft aan te schaffen, maar het kan wel een voorbode zijn voor een vervanging. 

In sommige gevallen kunt u de storing zelf oplossen. Bijvoorbeeld door uw CV ketel bij te vullen of uw verwarming te ontluchten. Raadpleeg de handleiding.

Slimme regeling

evo home logo_edited.png
download_edited.png
tado logo_edited.png

- Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Hij is voorzien van handigheidjes die de bediening makkelijker maken en je helpen om energie te besparen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer zelf de klok te programmeren en kunt de verwarming op afstand bedienen via je smartphone.

- Zoneregeling is de term die gebruikt wordt wanneer kamers, ook wel zones of ruimtes genoemd, individueel worden verwarmd. Het apart verwarmen van diverse kamers is niet geheel nieuw. Het grote voordeel van zoneregeling is echter dat je het verwarmen via één centraal systeem kan regelen. Dit kan via het zogenoemde centrale bedieningspaneel (wat tevens ook de thermostaat is) of via je smartphone. Je kan onder andere klokprogramma's instellen en de temperatuur bekijken en wijzigen.

Zoneregelingen zijn energiezuiniger dan traditionele verwarming. Je hebt namelijk de keuze om ruimtes afzonderlijk te regelen. Zo kan je vanaf een centraal punt kiezen om de slaapkamers niet te verwarmen maar bijvoorbeeld de woonkamer wel. Omdat je de keuze hebt om bepaalde ruimtes en niet het complete huis te verwarmen kan je hier dus veel geld mee besparen. 

mechanische ventilatie_edited.png

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatiesystemen zijn ideaal om een gezond leefklimaat te realiseren. De mechanische ventilatieboxen zijn makkelijk in gebruik, maar het is wel belangrijk om te weten hoe ze werken en waar je extra aandacht aan moet besteden

Tijdige controle en service van het systeem en waarborgt de luchtkwaliteit in de woning. Bij een onderhoudsbeurt van mechanische ventilatie worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het schoonmaken van de ventilator (elke 2 jaar)

  • Het reinigen van de luchtventielen en ventilatiekanalen (elke 8 jaar)

  • Inspecteren van het systeem (elke 4 jaar)

bottom of page