top of page

van den Noort installatietechniek, uw Tado installateur van het gooi.

Is mijn cv geschikt voor tado?

​

tado° werkt met de meeste verwarmingsketels. ... tado° is compatibel met bijna alle ketels die relais-aansluitingen ondersteunen. Bij relaissystemen schakelt de verwarming afhandelijk van de warmtevraag gedurende bepaalde periodes volledig in (100%) of uit (0%). tado° is ook compatibel met OpenTherm/eBUS verwarmingsketels.

Wat heb je nodig voor tado?

​

 

Standaard set
Naast een thermostaat en een verbindingsunit ook meteen twee slimme radiatorknoppen. Op dezelfde set kan je (eventueel later) extra extra slimme radiatorknoppen aansluiten. In de doos vind je ook de nodige verloopstukjes voor allerhande radiatoraansluitingen.

Hoe werkt tado systeem?

De tado thermostaatknop meet de temperatuur en de luchtvochtigheid, heeft een motortje om de aanvoer open of dicht te draaien en kan draadloos communiceren via een bridge. Deze slimme radiatorknoppen zijn afzonderlijk te beheren met je smartphone en daarmee kun je dus de temperatuur per zone instellen.

- Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Hij is voorzien van handigheidjes die de bediening makkelijker maken en je helpen om energie te besparen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer zelf de klok te programmeren en kunt de verwarming op afstand bedienen via je smartphone.

​

- Zoneregeling is de term die gebruikt wordt wanneer kamers, ook wel zones of ruimtes genoemd, individueel worden verwarmd. Het apart verwarmen van diverse kamers is niet geheel nieuw. Het grote voordeel van zoneregeling is echter dat je het verwarmen via één centraal systeem kan regelen. Dit kan via het zogenoemde centrale bedieningspaneel (wat tevens ook de thermostaat is) of via je smartphone. Je kan onder andere klokprogramma's instellen en de temperatuur bekijken en wijzigen.

Zoneregelingen zijn energiezuiniger dan traditionele verwarming. Je hebt namelijk de keuze om ruimtes afzonderlijk te regelen. Zo kan je vanaf een centraal punt kiezen om de slaapkamers niet te verwarmen maar bijvoorbeeld de woonkamer wel. Omdat je de keuze hebt om bepaalde ruimtes en niet het complete huis te verwarmen kan je hier dus veel geld mee besparen. 

Mechanische ventilatiesystemen zijn ideaal om een gezond leefklimaat te realiseren. De mechanische ventilatieboxen zijn makkelijk in gebruik, maar het is wel belangrijk om te weten hoe ze werken en waar je extra aandacht aan moet besteden

Tijdige controle en service van het systeem en waarborgt de luchtkwaliteit in de woning. Bij een onderhoudsbeurt van mechanische ventilatie worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het schoonmaken van de ventilator (elke 2 jaar)

  • Het reinigen van de luchtventielen en ventilatiekanalen (elke 8 jaar)

  • Inspecteren van het systeem (elke 4 jaar)

bottom of page